Informatie voor na de adoptie van een hond


Gefeliciteerd met de adoptie van……………….

Allereerst willen wij u bedanken voor het redden van een hondje. Wij wensen u dan ook veel plezier, liefde en geluk toe met uw nieuwe hond. Dat het maar een mooie vriendschap mag worden voor vele jaren.

Graag willen wij u nog een aantal dingen meegeven die belangrijk zijn om te doen.

Registratie van de chip

Nederland: 
Wij registreren de chip op uw naam op het moment dat wij het adoptiecontract getekend binnen hebben. We zullen dan de chip op uw naam registreren. U krijgt dan een pasje thuisgestuurd met de gegevens van uw hond en uzelf. Dit kunt u in uw portemonnee doen.

België:
U moet uw hond registreren via uw dierenarts in België. U bent verplicht dit binnen 2 weken na adoptie te doen.

Ontwormen, preventie vlooien en teken en vaccinaties

Uw hond heeft net voor hij vloog een ontwormingskuur gehad. Het is belangrijk om uw hond ieder halfjaar te ontwormen. Verder heeft uw hond vaccinaties nodig. Hiervoor kunt u terecht bij uw dierenarts. Deze kan u precies vertellen welke dit zijn. De vaccinaties zijn 1 keer per jaar noodzakelijk. Het gebruik van anti-vlooien en teken middelen verschillen per merk.

Verzekering

Een optie om over na te denken is het verzekeren van uw hond voor onverwachtse hoge dierenartskosten. U kunt deze afsluiten bij bijvoorbeeld het kruidvat, proteq of ohra.

Contact na de adoptie 

Graag houden wij ook contact met u om te kijken hoe het met de hondjes gaat. U kunt ons dan ook altijd foto’s mailen of informatie over hoe het nu gaat. Dit kan ook via facebook in de groep “Geadopteerde hondjes SIRA Stichting I Respect Animals”.

Leishmania

Leishmania is een parasiet die wordt overgebracht door zandmuggen. Deze parasiet komt voor in warme mediterrane landen zoals bijvoorbeeld Spanje.

Kijk voor meer informatie en de symptomen hiervan op onze site www.irespectanimals.nl onder het kopje “Mediterrane ziekten”.

Problemen met uw hond na de adoptie

Bij problemen met uw hond of als onverwachts de hond niet meer bij u kan blijven willen wij graag dat u contact met ons zoekt. Gezamenlijk kunnen wij dan kijken wat te doen. Dit is ook zo als er al jaren overheen zijn gegaan.

Alvast bedankt en heel veel plezier, geluk en liefde met elkaar!!

Wij vragen u dit formulier te tekenen en terug te sturen met het contract zodat wij weten dat u het gelezen heeft.

 

Ondertekend te:                                                              Datum:

Handtekening adoptant