Encanto

nov 27, 2022

1 jaar

Kruising

Teef

Middel

Lieve hondenvriendjes.
Ik stel mij graag even voor. Ik ben Encantó. Ik ben op zoek naar een eigen huisje. Ik ben een middel maatje. Ik ben een meisje. Ik ben ongeveer 45 cm hoog en ik weeg ongeveer 12 kg. Ik ben mooi wit maar als ik op mijn buik lig dan zie je overal zwarte vlekjes dat maakt mij best speciaal en niet vergeten ik ben vrij jong. Ik ben van April 2021.

Dit waren de specs. Ik ben een maand of 3 geleden vanuit Spanje naar Nederland gekomen. Ik verblijf nu bij een gastgezin in Hoogvliet. Daar woon ik naast het baasje nog met twee andere honden en 4 katten en dat gaat heel erg goed. Ik ben niet super jaloers maar krijgen de andere honden aandacht dan laat ik met een zachte duw van mijn neus weten dat ik er ook ben. Ik ga niet achter de katten aan – ik kijk wel uit. Zeker deze niet die zijn niet eens bang van honden. De andere honden zijn een reutje en een teefje. Ik kan het heel goed met het reutje vinden.

Ik ben erg leergierig en slim. Ik snap snel wat je mij vertelt en ik probeer mij daar zo goed mogelijk aan te houden. Het komt wel eens voor dat de ondeugende Encanto naar boven komt maar ja dat maakt mij eigenlijk wel heel erg leuk. Ik maak in huis niets kapot zelfs niet de knuffels waar ik mee mag spelen.

Het eerste wat aan mij opvalt is mijn lange staart en – in verhouding – mijn kleine koppie met licht bruine oren. Vrouwtje denkt dat ik een kruising ben tussen de Galgo en een Beagle. Dat Beagle kan wel eens kloppen want buiten loop ik graag sporen speuren. Ik ga graag wandelen en heb respect voor de lijn. Ik luister goed – als ik mee moet lopen loop ik netjes mee als ik moet wachten wacht ik netjes. Alleen kan ik nog niet zo goed wennen aan het Hollandse natte weer dan blijf ik het liefst thuis onder mijn warme dekentje.

Ik weet ook al wat het is om alleen thuis te blijven. Ik blaf niet als het vrouwtje weggaat. Ik ga gewoon netjes op mijn plek liggen en wacht tot ze terugkomt en ben dan ontzettend blij om haar dan weer te zien. Ik moet er wel bij zeggen dat ik niet helemaal alleen ben want mijn 2 hondenvriendjes zijn er dan ook.

Overdag ben ik best rustig in huis. Zo nu en dan even met z’n drieen een dolle bui. Het liefst lig ik op de bank te maffen naast mijn vrouwtje of anders mijn honden vriendje. Kan je mij niet vinden dan lig ik op het bed van het vrouwtje waar ik ’s nachts ook het liefst lig. Lekker dicht naast haar. Ik weet dat ik dan eigenlijk wel in de weg lig dus wanneer ik een duw voel ga ik netjes op mijn plekje liggen waar ik wel van haar mag slapen. Ik ben niet zo goed in opstaan. Als het vrouwtje uit bed gaat blijf ik graag nog even liggen – het liefst op haar plekje lekker warm. Ik snurk dan nog even door tot je me wakker maakt voor het eten of wandelen

Ik wil het verhaal niet te lang maken. Er moet nog het een en ander te ontdekken blijven voor mijn eigen familie. Graag kom ik terecht bij een familie waar al een honden vriendje is maar het is geen must. Ik denk ook goed om te kunnen gaan met kinderen maar zeke weten doe ik niet omdat die in dit huis niet aanwezig zijn. En graag een familie die mij wilt uitdagen met activiteiten zoals bijvoorbeeld Speurwerk. Ik zie mij al als die drugshond die de grootste partij ontdekt………
Lieve nieuwe familie. Voordat jullie verdere actie ondernemen overleg eerst goed met de andere familieleden. Ik wordt zo verdrietig als ik hoor dat er weer afgebeld wordt omdat dat overleg niet geweest is. Dus staan bij jullie alle (honden)neuzen dezelfde kant op mail dan naar adopties@sira.nl en maak mij gelukkig.

Poot van Encanto.

Extra Informatie

  • Geslacht:Teef
  • Maat:Middel
  • Locatie:Gastgezin
  • Leeftijd:Tot 10 jaar
  • Ras:Kruising
  • Ter adoptie:Ja
  • Met katten:Ja
  • Met honden:Ja
  • Naam:Encanto

Information

  • Breed:Hond