Lila

jun 7, 2021

7 jaar

Sharpei

Teef

Middel

Hallo allemaal, mijn naam is Lila. Mijn opvangbaasje noemt mij vaak liefkozend ‘Lilaatje’, omdat ik zo klein ben. De eerste keer dat zij mij zag dacht ze ‘waar is de andere helft gebleven?’. Ik ben een Sharpei en meestal zijn dat best grote honden en op de foto kom ik vaak groot over, maar ik ben het echt niet. Eigenlijk ben ik een klein middelmaatje, ik kom niet eens ter hoogte van m’n opvangbaasje haar knie!

Ik zit woon nu sinds een paar dagen hier en ik heb het er reuze naar mijn zin. Ik lig heel graag buiten in de tuin te genieten van het zonnetje en laat ik hier nou een mooie grote tuin tot mijn beschikking hebben! Dus genieten doe ik zeker. Het leven lacht me eindelijk tegemoet.

Mijn opvangbaasje verteld:
Lila is nu sinds een paar dagen bij ons en wat een heerlijk hondje is zij! Een bekend raseigenschap van een Sharpei is dat ze in het begin gereserveerd zijn naar vreemden. Deze typische gereserveerdheid is niet in één of twee dagen verdwenen, dit heeft tijd nodig en dat merk je ook aan Lila. Het leuke is dat je hierdoor wel iedere dag weer iets nieuws ziet, ze geeft zich langzaam steeds meer bloot en ze laat steeds meer van zichzelf zien. Een Sharpei, dus ook Lila, is alleen helemaal zichzelf bij haar/zijn mensen. Eigenlijk vind ik dit persoonlijk heel prettig, ze hoeft niet met alles en iedereen vanaf de eerste minuut beste vrienden te zijn, als ze dat maar wel met haar eigen mens is. Echter is ze wel altijd vriendelijk en rustig naar vreemden, haar gereserveerdheid moet je dus ook zeker niet verwarren met onsociaal of misschien zelfs wel agressie, het is alles behalve dan dat. Zelfs het gepook door de dierenarts met een kijkertje in haar oren, wat ze echt niet fijn vond, want ze begon te piepen, zorgde niet voor een snauw of een grom, ze bewoog zelfs niet, ze liet het allemaal toe en bleef lief. Lila heeft hiervoor in een ander opvangezin gezeten, hier zat ze een maandje. Echter kon ze daar niet blijven, want er wonen twee katten en als Lila ergens niet mee samen kan zijn het katten, dit is een absolute no go. Maar doordat ze daar wel een maandje heeft gewoond was ze inmiddels wel al helemaal zichzelf. Als je dit punt met haar hebt bereikt heb je een super leuke, altijd vrolijke, heerlijke knuffel en super lieve hond. Een hond die helemaal aan jou toegewijd is, want jij bent haar mens, jou vertrouwd ze. Zo een band is goud waard, wie wil dit nou niet?

Lila houdt ontzettend (echt heelveel!) van knuffelen en is heel graag bij haar mensen. Het liefst is zij waar jij bent. Ze ligt aan je voeten, maar nog het liefste lekker tegen je aan op de bank. Echter is ze ook zelfstandig en kan ze prima alleen zijn. Ze gaat dan lekker slapen en wacht rustig tot je weer terug bent. Een bensh heeft zij niet nodig, wel een fijne bank waar ze lekker op kan liggen. Ze vindt het heerlijk om lekker te gaan wandelen met de baas en wordt dan ook erg enthousiast als ze doorheeft dat ze naar buiten mag. Ze is bekend met verkeer en schrikt daar niet van. Verwacht echter niet dat je een halve marathon met haar kunt gaan lopen, want daar is ze het type hond niet voor, er moet natuurlijk ook ruimte zijn om lekker lui en rustig te doen, dat vindt ze ook zeer belangrijk.

Lila is heel sociaal, zowel naar mensen, (kleine) kinderen en zeker ook naar honden. Ze speelt niet echt met andere honden (tenminste nu nog niet), maar ze vindt het vooral gewoon gezellig en doet verder lekker haar eigen ding. Ze maakt zich niet snel druk en als een andere hond dat wel doet, dan gaat ze liever de situatie uit de weg dan dat ze de confrontatie aangaat. Eenmaal gewend vindt ze het leuk om met d’r knuffels te spelen en lekker gek te doen.

Al met al is Lila een ontzettend makkelijk hondje. Ze is in het begin gereserveerd en voorzichtig en soms kan ze ergens van schrikken, zeker als haar nieuwe mensen nog niet echt ‘haar’ mensen zijn en ze het vertrouwen nog niet heeft. Maar als je bereidt bent om haar d’r ruimte te geven die ze vraagt en het de moeite waard vindt om de tijd te nemen om een band te laten groeien, dan heb je echt een geweldig en uniek hondje aan haar.

Lila is in Spanje op straat gevonden door een meisje, zij heeft Lila 8 maanden junk food te eten gegeven en daarna is ze naar het asiel gegaan. Geen idee wat Lila allemaal heeft meegemaakt in haar leven, ze verdiend het nu om naar een super fijn huisje te gaan waar ze eindelijk ‘haar mensen’ gaat krijgen, echt helemaal van haar.

Extra Informatie

  • Geslacht:Teef
  • Maat:Middel
  • Locatie:Gastgezin
  • Leeftijd:Tot 10 jaar
  • Ras:Sharpei
  • Ter adoptie:Ja
  • Met katten:Nee
  • Met honden:Ja
  • Naam:Lila

Information

  • Breed:Hond