Adoptie procedure SIRA


Hoe gaat een eventuele adoptie van een hond in zijn werk?

Er zijn 2 mogelijkheden:

 1. De hond is al in een opvanggezin in Nederland.
 2. De hond verblijft nog in het asiel in Spanje.

De procedure verschilt iets bij de twee mogelijkheden. Hieronder leggen wij u uit hoe de procedure per mogelijkheid in zijn werk gaat.

De hond is al in een opvanggezin in Nederland.

 1. U laat ons weten dat u serieuze interesse heeft door het vrijblijvend invullen van onze vragenlijst via http://www.irespectanimals.nl/adoptie/adoptie-aanvraag-bij-interesse/. Hierna neemt 1 van ons telefonisch contact met u op om wat dingen door te lopen.
 2. Wij sturen vervolgens als alles positief is verlopen telefonisch de lijst door naar het desbetreffende opvanggezin voor het maken van een afspraak om kennis te maken met de hond van uw keuze.
 3. Mocht er een klik zijn en u wilt de hond defenitief adopteren na de kennismaking dan zullen wij u vragen om de adoptiebijdrage over te maken en het contract te tekenen en op te sturen.
 4. Wij plannen in de tussentijd een huisbezoek met u om te kijken waar de hond terecht komt.
 5. Als de adoptiebijdrage ontvangen is door ons, maakt het opvanggezin een afspraak met u om de hond op te komen halen.
 6. Als het getekende contract en de adoptiebijdrage ontvangen is zullen wij het paspoort naar u opsturen.

De hond verblijft nog in het asiel in Spanje. (er zijn twee adoptieprocedures mogelijk).

Directe adoptie

 1. U laat ons weten dat u serieuze interesse heeft door het vrijblijvend invullen van onze vragenlijst via http://www.irespectanimals.nl/adoptie/adoptie-aanvraag-bij-interesse/. Hierna neemt 1 van ons telefonisch contact met u op om alles met u door te nemen.
 2. Als alles positief is en u geeft aan de hond defenitief vanuit Spanje te willen adopteren dan vragen wij u om de adoptiebijdrage over te maken en het contract te tekenen en op te sturen naar ons. De hond is dan ook gereserveerd voor u.
 3. Wij plannen in de tussentijd een huisbezoek om te kijken waar de hond terecht komt. (Als deze niet goed is gaat de procedure niet verder.)
 4. Zodra de adoptiebijdrage is ontvangen zullen wij de hond in Spanje reisklaar laten maken (Vaccineren, chip, en steriliseren/castreren).
 5. Wij laten u weten wanneer de hond aankomt op het vliegveld. Een van ons zal ook bij de aankomst anwezig zijn. Als buiten de adoptiebijdrage ook het getekende contract ontvangen is zullen wij u het paspoort direct meegeven op het vliegveld of later nasturen mocht er nog iets niet binnen zijn.
 6. Let op: de hond is direct uw verantwoordelijkheid en zonder een geldige reden geven wij niet de adoptiebijdrage terug. Wij vinden na 1 dag de hond niet meer kunnen houden vanwege blaffen, een keer iets in huis doen, etc geen geldige reden. Een hond heeft tijd nodig om te wennen. Hierover vind u meer informatie op onze website.