Opvang

Informatie

 Als u een hond opvangt redt u er eigenlijk drie.

  1. Het hondje wat u opvangt en daardoor een nieuw baasje krijgt
  2. Een hondje uit het asiel, wat daarna naar Nederland in opvang kan
  3. Een hondje wat weer van de straat gered kan worden omdat in het asiel een plekje vrij is gekomen

 

Wat houdt het opvangen van een hond precies in.

Nadat de intake ingevuld is, het contract is getekend, is het natuurlijk tijd voor de opvanghond.

Als opvanggezin laat je de hond wennen aan zijn nieuwe omgeving. Je geeft de hond warmte en veiligheid. Het kost soms wel wat tijd omdat de hond vaak onzeker is. Het is natuurlijk ook niet niks al die veranderingen. Eerst wordt hij/zij weggehaald uit zijn of haar vertrouwde omgeving waarna de reis naar Nederland begint.

Vervolgens moet je de hond zoveel mogelijk leren. Waaronder zindelijk maken, netjes aan de riem leren lopen en bv alleen thuis blijven (dit bouw je op). Het wonen in een huis is ook iets wat sommige honden moeten leren. Sommigen hebben nooit in een huis geleefd. Het is van belang dat je de hond aan zoveel mogelijk prikkels laat wennen. Doe dit wel op het tempo van de hond. Als de hond bij u thuis is voedt u deze op zoals u dat ook bij uw eigen hond doet of zou doen. Ook de nachtrust zal er in het begin soms wel onder lijden. Sommige honden huilen in de nacht omdat ze het niet gewend zijn de omgeving of ze moeten er nog uit vanwege hun behoeften.

Het is heel dankbaar werk waar veel tijd in gaat zitten maar het doet je zo goed als het staartje gaat kwispelen als je weer thuis komt en je ziet hoe blij de hond is. Het is fantastisch om de hond te zien opbloeien. Vaak zie je de hond in korte tijd al veranderen en opbloeien. Het is de bedoeling dat de hond in het opvanggezin blijft totdat de hond geadopteerd wordt. Hoe lang dit zal duren is nooit van te voren te zeggen.

En dan is het zover en zal de hond een nieuw baasje krijgen. Tuurlijk is dit moeilijk en ben je er verdrietig van want je moet afscheid nemen van je opvanghondje. Maar als je dan de volgende dag hoort hoe goed het gaat met de hond, geeft je dit ook weer een goed gevoel. Op deze manier weet u dat u een hond een nieuwe fijne toekomst hebt kunnen geven.

Wie wil dat nu niet!